Voor wie?

Wanneer u een medisch probleem hebt, is het natuurlijk zaak om eerst naar een arts te gaan. Kinesiologie is bedoeld als aanvullende therapie bij problemen. Vaak wordt het medische probleem door de arts opgelost met medicijnen. Daar is niks mis mee. Maar het blijkt vaak dat het niet afdoende is. Het probleem ligt dan niet alleen op het gebied van structuur (=lichaam), maar ook nog op een ander gebied, bv. psyche of chemie.

Denk aan een auto ongeluk; er is lichamelijk letsel ontstaan, de persoon in kwestie herstelt officieel van zijn letsel. Toch voelt hij zich niet goed. Er blijft een pijn klacht in bv. spieren. De arts kan niets meer doen, want de patiënt is genezen. Het is zeer waarschijnlijk dat bij het ongeluk emotie heeft meegespeeld. (Denk aan schrik, angst etc.) Het is dus zaak om te kijken waar de overgebleven pijnen vandaan komen en wat eraan kan worden gedaan. En dat kan met kinesiologie!

Maar ook wanneer je veel stress ervaart, vastzit in patronen, klachten hebt die niet zijn te herleiden; dan is een gesprek met je onderbewustzijn een perfecte manier om inzichten te krijgen om weer verder te kunnen.